Matchajobben.nu är en ny webbtjänst från några av Sveriges regioner, för att förmedla kontakt mellan företag med olika behov, med anledning av coronaviruset. Målsättningen är att företagare ska kunna hitta nya vägar till uppdrag eller kunna utbyta arbetskraft för att klara sig igenom den svåra kris som många företag just nu genomlider. Webbplattformen kommer inledningsvis finnas tillgänglig till och med 30 september 2020 och därefter tas beslut om eventuell förlängning eller nedsläckning.

Bakom webbtjänsten står flera regioner i Sverige, som ansvarar för det regionala utvecklingsarbetet i sina respektive län. Region Östergötland är huvudägare och initiativtagare till webbplattformen.

Du kan lägga in uppgifter om att du söker uppdrag eller har arbetskraft tillgänglig. Du kan också lägga in uppgifter om att du söker arbetskraft. Kanske kan du stötta ett annat företag som har ont om personal. Kanske kan du köpa en tjänst från ett företag som normalt jobbar med något helt annat.

Då klickar du på knappen ”Sök uppdrag”. Där kan du klicka dig vidare till ett formulär för att lägga in dina uppgifter. Du hittar också en lista över företag som har lagt in att de behöver arbetskraft.

Då klickar du på knappen ”Sök arbetskraft”. Där kan du klicka dig vidare till ett formulär för att lägga in dina uppgifter. Du hittar också en lista över företag som har lagt in att de söker uppdrag.

Nej, tjänsten är kostnadsfri.

För att Region Gotland ska kunna publicera information om ert företag på matchajobben.nu så måste ditt företag vara momsregistrerat, arbetsgivareregistrerat eller inneha F-skattsedel hos Skatteverket. Se alla villkor för tjänsten här.

Dina uppgifter granskas innan de publiceras på webbplatsen. Vi gör allt för att granska och publicera dem snarast, men det kan vara många som skickar in sina önskemål samtidigt och då kan det dröja lite längre.

Dina uppgifter publiceras så snart som möjligt, det beror bland annat på hur hög efterfrågan är på tjänsten. Vi är flera personer på Region Gotland som granskar och publicerar uppgifterna och har ambitionen att de ska komma upp så snart det bara går.

Information om ert företag finns publicerad på webbplatsen under tre veckor. Därefter tas informationen bort. Önskemål om att ta bort information tidigare eller senare skickas till matchajobben@gotland.se

För bästa upplevelse använd någon av webbläsarna Firefox, Chrome, Safari eller Microsoft Edge